πόσο κοστίζει μια μετάδοση Automobile Οι ηγέτες των πόλεων καλούν για £ 1,5 δισ. ‘Ταμείο καθαρού αέρα’ για την αντιμετώπιση των επιπέδων παράνομης ρύπανσης

Οι ηγέτες των πόλεων καλούν για £ 1,5 δισ. ‘Ταμείο καθαρού αέρα’ για την αντιμετώπιση των επιπέδων παράνομης ρύπανσης

Οι ηγέτες των 14 πόλεων και περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου με παράνομα επίπεδα ρύπανσης ζητούν ένα Ταμείο Καθαρής Αεροδρόμου 1,5 £ του δρόμου.
Το προτεινόμενο σύστημα θα επέτρεπε στους ηγέτες να πληρώσουν κατοίκους χαμηλού εισοδήματος και μικρές υπηρεσίες στις πόλεις τους μεταξύ £ 2.000 και £ 6.000 για να καταργήσουν τα παλιά αυτοκίνητα ντίζελ και τα φορτηγά, με την ελπίδα ότι θα μεταβούν σε καθαρότερα μοντέλα, θα ενταχθούν σε ένα car club ή να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

• Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν χαμηλότερες εκπομπές CO2 ζωής
Μια νέα έκθεση του UK100 – ένα δίκτυο αποθηκευμένων κυβερνητικών ηγετών – ισχυρίζεται ότι η επένδυση £ 1,5 δισεκατομμυρίων θα βελτιώσει μόνο τη δημόσια υγεία, ελαχιστοποιώντας την ποσότητα NOx και άλλων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, αλλά θα μειώσει επίσης τη συμφόρηση, παρέχοντας συνολικά οφέλη στο Συντονιστήριο ύψους £ 6,5 δισ.
Εντός της οργάνωσης, οι ηγέτες της πόλης του Λονδίνου, του Μάντσεστερ, του Μπέρμιγχαμ, του Μπρίστολ, του Κέιμπριτζ, του Λιντς, του Λήψη, του Λίβερπουλ, του Νιουκάστλ, του Νότιγχαμ, της Οξφόρδης, του Σέφιλντ, του Σαουθάμπτον και της Δυτικής Αγγλίας, καλούν την εισαγωγή του σχεδίου.
Προτείνουν ότι το πρώτο £ 1 δισεκατομμύριο χρηματοδότησης θα μπορούσε να προέλθει από την κυβέρνηση ως το επίκεντρο της αναθεώρησης των δαπανών του NHS αυτής της εβδομάδας, ενώ τα υπόλοιπα £ 500 εκατομμύρια πρέπει να συνεισφέρονται από τις επιχειρήσεις.
Οι ειδήσεις έρχονται μόνο μερικούς μήνες, αφού ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan κάλεσε τους αυτοκινητιστές που έλαβαν αυτοκίνητα ντίζελ υπό τις συστάσεις της τελευταίας κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος για να ασκήσουν πιέσεις την τρέχουσα διοίκηση για ένα εθνικό σύστημα αποσύνδεσης ντίζελ, σε μια αποκλειστική συνέντευξη με την Automobile Express.
• Λονδίνο Ulez: Εξήγησε η εξαιρετικά χαμηλή ζώνη εκπομπών
Η Polly Billington, διευθυντής του UK100, σχολίασε: “Ο καθαρισμός του αέρα στις πόλεις και στις πόλεις μας κάνει υγιή οικονομική αίσθηση και αυτή η μελέτη το αποδεικνύει. Θα βελτιώσει την υγεία των κοινοτήτων μας και θα σώσει τα χρήματα του NHS.
“Η λογική επένδυση από την εθνική κυβέρνηση απαιτείται για να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές να πάρουν τα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα από τους δρόμους μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φτωχότεροι στις πόλεις και στις πόλεις μας δεν έχουν πληγεί από τη ρύπανση και τις διαδικασίες για την αντιμετώπισή τους”.
Σύμφωνα με τους βουλευτές, οι κατασκευαστές πρέπει να πληρώσουν για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Συμφωνείς?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *