πόσο κοστίζει μια μετάδοση Uncategorized Το CCTV συμβάλλει στην αύξηση των συμβουλίων ύψους 312 εκατομμυρίων λιρών σε φορτία χώρων στάθμευσης και κυκλοφορίας

Το CCTV συμβάλλει στην αύξηση των συμβουλίων ύψους 312 εκατομμυρίων λιρών σε φορτία χώρων στάθμευσης και κυκλοφορίας

σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξήσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες χρησιμοποιώντας το CCTV για την έκδοση προστίμων στάθμευσης οχημάτων και κυκλοφορίας σε βιομηχανική κλίμακα.
Τα στοιχεία που ελήφθησαν από την ερευνητική ομάδα Big Brother Watch σύμφωνα με ένα αίτημα ελευθερίας πληροφοριών αποκάλυψαν ότι τα συμβούλια επέβαλαν περίπου 312 εκατομμύρια προειδοποιήσεις σταθερής ποινής για αδικήματα κυκλοφορίας μεταξύ Μαρτίου 2008 και Μαρτίου 2013.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Διαπίστωσαν ότι ορισμένα τοπικά συμβούλια χρησιμοποίησαν κάμερες CCTV για την παρακολούθηση των παραβιάσεων και των παραβιάσεων της κυκλοφορίας – περίπου 36 τοπικές αρχές χρησιμοποίησαν στατικό CCTV, ενώ τουλάχιστον 58 τοπικές αρχές χρησιμοποίησαν κινητό CCTV.
• Οι ανασφάλιστοι οδηγοί διαφεύγουν με μικρά πρόστιμα
Ο αριθμός των τοπικών συμβουλίων που χρησιμοποιούν κινητά CCTV αυξήθηκε κατά 87 % από το 2009, παρά τον κυβερνητικό κώδικα πρακτικής που τονίζει ότι το CCTV θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο «φειδωλά» για να συλλάβει παραβάσεις της κυκλοφορίας.
Ο Brandon Lewis, υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε: “Είναι σαφές ότι το CCTV χρησιμοποιείται για την άντληση χρημάτων σε βιομηχανικούς όγκους για τις δημαρχείων, παραβιάζοντας τη συνταγματική αρχή ότι τα πρόστιμα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πηγή εσόδων”.
Το London Boroughs κέρδισε περισσότερο, εκδίδοντας περίπου το 90 % αυτών των προστίμων – ισοδύναμο περίπου 285 εκατομμυρίων λιρών. Ο Camden κέρδισε τα περισσότερα έσοδα, ενώ ο Ealing, ο Lambeth, ο Westminster και ο Harrow ακολούθησαν πολύ πίσω.
• Οι πινακίδες αριθμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να διαλυθούν βάσει του νέου νόμου της ΕΕ
Οι φύλακες κυκλοφορίας που κάθονται σε αίθουσες ελέγχου CCTV ενδέχεται να έχουν εκδώσει παράνομα κάποια εισιτήρια, παραλείποντας να ακολουθήσουν τη νομική διαδικασία βάσει του νόμου περί ρύθμισης των ερευνητικών εξουσιών του 2000 για κατευθυνόμενες επιχειρήσεις επιτήρησης.
Η Emma Carr, αναπληρωτής διευθυντής του Big Brother Watch, δήλωσε: “Η κυβέρνηση πρέπει να διερευνήσει επειγόντως εάν η χρήση κάμερας για να χτυπήσει τους οδηγούς παραβίασε τους νόμους επιτήρησης, ιδίως όταν ένας υπεύθυνος κυκλοφορίας κάθεται σε μια αίθουσα ελέγχου που αναζητά αυτοκινητιστές στο εισιτήριο.
“Το γεγονός ότι κανένα συμβούλιο δεν δημοσιεύει τα κατάλληλα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι κάμερες αυτές χρησιμοποιούνται επισημαίνει ότι πολλοί γνωρίζουν ότι η λειτουργία CCTV τους αφορά την άντληση χρημάτων και όχι τη δημόσια ασφάλεια”.
Ο Peter Box, πρόεδρος της οικονομίας και το συμβούλιο μεταφοράς της ένωσης τοπικής αυτοδιοίκησης, αμφισβητεί αυτούς τους ισχυρισμούς: “Είναι απογοητευτικά γνωστό να ακούσουμε τον Big Brother Watch να εμπορεύεται ξανά το μύθο ότι τα συμβούλια επιβάλλουν τους κανονισμούς στάθμευσης οχημάτων μόνο για να συγκεντρώσουν χρήματα.

“Οι εκστρατείες οδικής ασφάλειας, τα σχολεία, η αναπηρία και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα συμβούλια των πεζών έχουν συναντηθεί όλοι για να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση ότι η απαγόρευση της επιβολής του χώρου στάθμευσης του οχήματος CCTV θα θέσει σε κίνδυνο τα παιδιά και τους πεζούς με ειδικές ανάγκες σε κίνδυνο και επιδεινώνουν την οδική ασφάλεια”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *