πόσο κοστίζει μια μετάδοση Uncategorized Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι βιώσιμα;

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι βιώσιμα;

Ένας στόλος ηλεκτρικών λεωφορείων θα αναλάβει τον αριθμό επτά διαδρομής στο Milton Keynes από το καλοκαίρι του 2013, στο πλαίσιο πενταετούς δίκης της τεχνολογίας.
Θα είναι η πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι μια μεγάλη διαδρομή λεωφορείου εξυπηρετείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά οχήματα. Οι δοκιμές ηλεκτρικού λεωφορείου παίρνουν ήδη τοποθεσία σε διάφορα μέρη-όπως το Coventry, το Dorchester καθώς και το Durham-ωστόσο χρησιμοποιούνται μόνο με μερική απασχόληση σε σύντομες, ελαφριές διαδρομές από την περιορισμένη ποικιλία τους καθώς και ο χρόνος που χρειάζεται για να επαναφορτίσετε μπαταρίες.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Αλλά το νέο σχέδιο θα χρησιμοποιήσει την καινοτομία ασύρματης χρέωσης για να επιτρέψει σε οκτώ ηλεκτρικά λεωφορεία να χειρίζονται όλα τα καθήκοντα των επτά λεωφορείων ντίζελ, τα οποία λειτουργούν επί του παρόντος την υπηρεσία μεταξύ Wolverton καθώς και Bletchley.
Κάθε όχημα θα είναι εξοπλισμένο με τεράστιες μπαταρίες 130kW/h-παρέχοντάς τους μια ποικιλία 100 μιλίων καθώς και μια ικανότητα ισοδύναμη με περίπου έξι Nissan Leafs.
Τα λεωφορεία θα λάβουν ρουτίνα top-up χρεώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας από τα τρία ασύρματα σημεία φόρτισης που εγκαθίστανται κατά μήκος των διαδρομών.
Τα μαξιλαράκια φόρτισης στην κάτω πλευρά του κάθε δίαυλου θα συγχρονίζονται ασύρματα με τα μαξιλάρια που είναι εγκατεστημένα κάτω από το δρόμο, σε μια διαδικασία που κατανοείται ως επαγωγή φόρτισης. Οι οδηγοί θα σταθμεύουν πάνω από τα μαξιλάρια για το διάλειμμα των 10 λεπτών τους, αναπληρώνοντας τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν το μονοπάτι των 12,5 μιλίων χωρίς να διακόψουν το χρονοδιάγραμμα.
Η κοινοπραξία των επιχειρήσεων πίσω από το σχέδιο – που περιλαμβάνει τον κατασκευαστή λεωφορείων Wrightbus, την ασύρματη εταιρεία φόρτισης Arup, τον χειριστή λεωφορείων Arriva καθώς και το συμβούλιο του Milton Keynes – πιστεύουν ότι η μετάβαση από το ντίζελ σε ηλεκτρικό θα κόψει τις εκπομπές σωλήνων από περίπου 500 τόνους κάθε χρόνο.
Το κόστος λειτουργίας θα μειωθεί, καθώς το ετήσιο κόστος καυσίμων για ένα λεωφορείο ντίζελ είναι περίπου 23.000 λίρες ετησίως σε σύγκριση με περίπου 10.000 λίρες για ένα ηλεκτρικό. καθώς και το κόστος συντήρησης θα είναι χαμηλότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *