πόσο κοστίζει μια μετάδοση Uncategorized Η SMMT απαιτεί ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η SMMT απαιτεί ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο ρυθμιστή σημείου φόρτισης EV για να βεβαιωθεί ότι η δημόσια χρέωση είναι προσιτή, διαθέσιμη και προσβάσιμη, δήλωσε η Εταιρεία Μηχανοκινητών και Εμπορευτών (SMMT).
Το φορέα της μηχανικής βιομηχανίας δημοσίευσε ένα σχέδιο επτά σημείων, το οποίο λέει ότι θα “οδηγήσει στη συνεργασία” μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσω των εντολών στόχων για την υποδομή.

Καλύτερες ηλεκτρικές εταιρείες φορτίου αυτοκινήτου 2022

Το σχέδιο απαιτεί να τεθούν πρώτα τα συμφέροντα των καταναλωτών σε κάθε πτυχή της χρέωσης της υποδομής, με την κυβέρνηση να εφαρμόζει ένα σχέδιο παράδοσης που “συντονίζεται σε εθνικό επίπεδο αλλά τοπικά παραδοθεί”.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

Το SMMT ζητά την ανάπτυξη υποδομών πριν από την ανάγκη, με τους δεσμευτικούς στόχους που τέθηκαν σε εφαρμογή για την εθνική παροχή φορτιστών. Θέλει επίσης ελάχιστα πρότυπα για την εμπειρία των καταναλωτών, όπως η πληρωμή χωρίς επαφή, το ποσοστό αξιοπιστίας 99 % και η διαφάνεια της τιμολόγησης.
Εκτός από το γεγονός ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο για την ιδιωτική αγορά να επενδύσει σε δημόσια χρέωση, το σχέδιο απαιτεί την υποδομή να είναι μελλοντική προστασία.
Ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος της SMMT, δήλωσε: “Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη για την πρόκληση μιας μηδενικής εκπομπής νέων αυτοκινήτων και της αγοράς van μέχρι το 2035. Παροχή αυτής της φιλοδοξίας – μια φιλοδοξία που θα έβαζε το Ηνωμένο Βασίλειο μπροστά από κάθε μεγάλη αγορά στο World – χρειάζεται πολύ περισσότερα από την επένδυση αυτοκινήτων. Χρειάζεται την ανάλογη δέσμευση όλων των άλλων ενδιαφερομένων, ιδίως της βιομηχανίας χρέωσης, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι το άγχος της εμβέλειας έχει αντικατασταθεί από τη χρέωση του άγχους.
“Το σχέδιό μας θέτει τον καταναλωτή στο επίκεντρο αυτής της μετάβασης, διαβεβαιώνοντάς τους την καλύτερη δυνατή εμπειρία που υποστηρίζεται από ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή. Με σαφείς, ισοδύναμους στόχους και υποστήριξη για τους φορείς εκμετάλλευσης και τις τοπικές αρχές που ταιριάζουν με τις ανάγκες των καταναλωτών, η κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα δίκτυο χρέωσης που κάνει την ηλεκτρική κινητικότητα πραγματικότητα για όλους, μειώνοντας τις εκπομπές, την οδήγηση της ανάπτυξης και την υποστήριξη των καταναλωτών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ».
Δείτε τα τρέχοντα ηλεκτρικά νέα και σχόλια εδώ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *