πόσο κοστίζει μια μετάδοση Automobile Το σκάνδαλο εκπομπών VW: Η VW εγκατέστησε «συσκευές ήττας» σε αμέτρητα αυτοκίνητα, το High Court ανακαλύπτει

Το σκάνδαλο εκπομπών VW: Η VW εγκατέστησε «συσκευές ήττας» σε αμέτρητα αυτοκίνητα, το High Court ανακαλύπτει

Ομάδα Volkswagen εγκατέστησε «συσκευές ήττας» σε αμέτρητα τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που διαθέτουν ντίζελ για να εξαπατήσουν τις δοκιμές εκπομπών, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αποφανθεί.
Η απόφαση είναι η τελευταία εξέλιξη στο σκάνδαλο Dieselgate και είναι το αποτέλεσμα των νομικών μέτρων που αναλήφθηκαν από 90.000 ιδιοκτήτες VW, Audi, Skoda και καθισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δικηγόροι τους κατηγόρησαν την VW ότι έχουν “εξαπατήσει” τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών.

Τα πιο οικονομικά αποδοτικά αυτοκίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου

Παροχή της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου, ο κ. Justice Waksman δήλωσε ότι “η λειτουργία του λογισμικού σε αυτήν την περίπτωση είναι πράγματι μια συσκευή ήττας”, αναφέρει η PA Media. Πρόσθεσε ότι “μια συνάρτηση λογισμικού που επιτρέπει σε ένα όχημα να περάσει τη δοκιμή επειδή λειτουργεί το όχημα με τρόπο που είναι υποχρεωμένος να περάσει τη δοκιμή και στον οποίο δεν λειτουργεί στο δρόμο είναι μια θεμελιώδη ανατροπή της δοκιμής και του στόχου πίσω από αυτό”.
Διαφήμιση – το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η νομική εταιρεία Slater και Gordon οδήγησε την ομαδική διαφορά, αντιπροσωπεύοντας περίπου 70.000 αιτούντες. Ο επικεφαλής της ομαδικής διαφοράς, Gareth Pope, εξήγησε το αποτέλεσμα ως “καταδικαστική κρίση”, επιβεβαιώνοντας “τι γνωρίζουν οι πελάτες μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η VW αρνήθηκε να δεχτεί”.
Σε μια δήλωση, η VW δήλωσε: “Ενώ η Volkswagen απογοητεύεται από το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ μας, η κρίση σχετίζεται μόνο με προκαταρκτικά ζητήματα. Για να είμαστε σαφείς, η σημερινή απόφαση δεν καθορίζει την ευθύνη ή οποιαδήποτε ζητήματα αιτιώδους συνάφειας ή απώλειας για οποιαδήποτε από τις ενεργοποιήσεις της δράσης που ισχυριζόταν. Αυτά παραμένουν να καθορίζονται από το δικαστήριο καθώς συνεχίζεται η υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *